Olin eilen päivän Hampurissa. Aiemminkin oon käyny siellä läpikulkumatkalla, kun lento on lähtenyt vasta iltapäivällä. Nyt oli kuitenkin aikaa ihan reilusti.

Täytyy sanoa, että kaupunki oli pettymys! Ne kaupungit mitä nyt Saksassa oon käyny, on jotenki ollu paljon miellyttävämpiä ja ylipäätänsä houkuttelevampia. Hampurissa taas oli hienoimmat autot, ja eniten sporttiavoautoja yleiseen autokantaan nähden. Ylipäätänsä koko kaupungista huokuu jollain tapaa rikkaus ja yltäkylläisyys. Esim. suurimmalla osalla miehistä keskustassa puku päällä, lopuista suurin osa olikin turisteja.

1787372.jpg

Kaveri kävi hermoille, ja sitä piti vähän opettaa!

1787394.jpg

Paljon joutsenia. Toi tirppa oli vähän turhan utelias, tuli tosi lähelle!

Ja totta kai Hampurin keskustan shoppailumahdollisuudet on hyvät, jos rahapussissa on viiskymppisiä yhtä paljon kuin mulla 1 ja 2 sentin kolikoita... Oli joo paljon hienoja putiikkeja, Pradaa, Hugo Bossia, Tommy Hilfigeriä. Ja lisäks ne mulle sopivat kaupat, jotka on ihan jokaisessa saksalaisessa kylässä. Jotenkin alkoi tympäistä koko kaupunki. Eikä se edes oikeestaan oo mitenkään hieno! No mutta sieltä laitakaupungilta löysin kivan hevostarvikekaupan, josta sain vihdoin ostettua halvat kengät!

Mutta oikeesti, esim. Berliini on mun ykkössuosikki! Siellä on niin monenlaisia kaupunginosia, joissa on varmana jokaiselle jotakin. Ja kaikki helposti junalla saavutettavissa. Ja Hannoverkin on nätti kaupunki. Jopa Kielin kokosessa pikkukaupungissa on enemmän hyviä puolia.

***

Tänään pääsin vihdoinkin tallille! Ratsastin Vibken (?? luoja kun vihaan outoja saksalaisia nimiä!!) islanninhevosella. Oli hauska poni! Niin erilainen ratsastaa kuin Osku. Ravikin oli sellasta hiipimistä maata pitkin, että alkuun oikein ihmettelin, että ravaako se ollenkaan! Mutta ainakin oli miellyttävä ravi. Ja vahingossa sain sen jopa passaamaan, kun ei oikein avut menny jakeluun... Laukka oli vielä enemmän kaahotusta kuin Oskulla, enkä ees aluks saanu sitä laukkaan. Mutta kaiken kaikkiaan oikein kiva poni!