Sunnuntaina tehtiin kunnon perhematka Tanskaan. Kohteena oli Römö (tanskalaisilla öillä).

Automatka hirvitti mua alkuun ihan hirveästi, sillä Lukasille tulee kuulemma tosi helposti huono olo autossa. Äiti naureskeli, että Tanskaan on matkaa "kolmen oksennuksen verran". Sitten kun Laurakin oli varmistanut, onko mulle ok matkustaa selkä menosuuntaan, kun kuulemma sillekin tulee huono olo... Etukäteen olin siis kuvitellut matkan olevan sitä, että ne kolme, Laura, Lukas ja Lennart vuorotellen yrjöö siinä mun edessäni. Mutta ihme kyllä, edes Lukasille ei tullut huono olo autossa!! Yrjöpaljut oli toki varattu siihen käden ulottuville...

Römön ranta oli ihan tajuttoman iso ja hieno. Harmi vaan, että tuuli niin paljon, että sai vetää kyllä kaikki paidat ja takin päällensä, että selvisi kylmyydestä. Merivesi oli kyllä tosi lämmintä. Lasten kanssa leikittiin rannalla, kaivettiin kuoppia ja etsittiin hienoja simpukoita. Lisäksi lennätettiin leijaa. (Ite olin siinä ihan luonnonlahjakkuus, vaikeinta oli saada se hallitusti alas.) Ja toki meillä oli hirveä määrä evästä mitä syödä.

Yhden ison eron suomalaiseen ja tanskalaiseen/saksalaiseen (siellä oli ihan mielettömästi saksalaisia!!) rantaelämään kyllä huomasi. Siinä missä suomalaiset jättää autonsa vaikka kuinka kauas parkkipaikalle ja kävelee rantaan, jossa levittää sitten viltin hiekalla, niin tuolla kaikki ajoivat autonsa niin rantaan kuin mahdollista, ja pitivät autoa tukikohtana. Helppohan sinne on tietysti jättää romppeet ja eväät, mutta siltikin...

1750299.jpg 

Paluumatka kotiin sujui sekin loistavasti. Kaikki nukkuivat koko matkan, joten lapset ei ehtiny tälläkään kertaa oksenteleen! Tosin nukkumisesta seurasi se, että ajettiin suoraan Kieliin eikä pysähdytty syömään rajalla olevassa ravintolassa, vaikka lapsille oli se luvattu. Siitä seurasi taas se perus kitinä, mutta ei onneksi suurempaa ruikutusta.

***

Nyt kulunut viikko on mennyt ihan omalla painollaan, mitään sen kummempaa ei ole sattunut. Paitsi että pystyin taas värjäämään hiukset. Niistä ei tullut vaaleinruskeita vähän vaaleammilla raidoilla, vaan ne jäivät tummanpunaruskeiksi hyvin vaaleilla raidoilla. Etuhiukset mulla on nyt muodikkaan moniväriset: aina tummanoranssista lähes valkoiseen. Jes.